Nemours Building Auto Court

Wilmington, Delaware
Client: The Buccini/Pollin Group

Overview

Oasis Design Group transformed a former unattractive entrance and auto court that had poor circulation issues into an amenity-a new, functional, safe, and welcoming 12,000-sq.-ft. passenger drop-off and pick-up zone and vehicle parking area with sustainability features. The 14-story Nemours Building is situated in the center of downtown Wilmington.

Firm Accomplishments

  • Improved the Building’s presence and streetscape appeal and marketing appeal to tenants and visitors of the building.
  • Reordered the space to create a hierarchy of short-term parking spaces and an aesthetically-enhanced main entrance of the Building.
  • Used a sustainable stormwater approach that provided for 100% of the paved surface to be recharged on-site.
  • Made aesthetic choices inspired from the materials on the lower portion of the Building that consists of black granite and brushed aluminum.

Award

2014 HNA (Hardscape North America) Hardscape Award, category of Concrete Paver-commercial-less than 15,000 sq. ft. from The Interlocking Concrete Pavement Institute, Brick Industry Association, and National Concrete Masonry Association